Tuesday 28 November 2017

Gluten Free : Jajan Berkeju

Resipi GF Kudap-kudap ni amik kat sini..

Nampak mengujakan. Wajib simpan untuk rujukan

Jajan Berkeju!
Bahan-bahan ;
2 cawan tepung ubi
3 biji telur
125 keju parut
1/2 sudu kecil garam (optional)
Cara :
1. Pukul telur hingga kembang
2. Masukkan keju parut gaul hingga sebati
3. Masukkan tepung dan garam
4. Uli doh hingga tak melekit kat tangan
5. Ambil doh sebesar kacang tanah letak di tapak tangan dan gulungkan (jangan besar sangat nanti tengah-tengah kuih tak masak)
6. Rendam dulu dalam minyak masak atau masukkan dalam kuali yang telah diletak minyak (tanpa dipanaskan), supaya tak meletup masa goreng.
7. Apabila doh dah banyak baru hidupkan api. Tapi tak perlu penuh nanti doh akan mengembang.
8. Goreng dengan api sedang sehingga keperangan.
Siap!



No comments:

Post a Comment