Tuesday 21 November 2017

Gluten Free : Sangkaya Labu

Banyak pula resipi lalu dekat wall. Ada labu 1/2 biji dekat rumah. Santan pun ada, telur pun ada. Boleh cuba ni

Resipi dari Group Masak Apa Harini, boleh ubah gula dari gula putih kepada Gula Kabung atau ORCS

Sengkaya labu..kalau tau la sedap camni dah lama maklong buat..dengan manis labu dicampur plak dengan rasa gula kabung, memang sedap sangat la..sejuk2 manis2 buah, wangi gula kabung, x dpt digambarkan dia punya sedap tu.


Telor 2/3biji ikut size labu gak
Santan 200ml
Gula semanis yg kita suka

Kacau je lam mangkuk bg sebati
tuang dalam labu yg telah dibersihkan
Labu tu basuh potong atas kepalanya dan buang biji n sabut-sabut dlmnya


Kukus

Fuhhh


No comments:

Post a Comment